Jak na pořád uklizený dětský pokoj?


unnamed (3)

Když zařizujete nový dětský pokoj, tak vypadá všechno krásně. Knížky na poličkách, autíčka ve skříni, stavebnice v úhledných boxech. K tomu ještě nové polštářky a koberečky. Vy i děti si to užíváte. Jenže po pár týdnech či měsících to přijde. 

Pocit útulna je pryč. Do pokoje se začne vkrádat chaos, úklid se promění v nekonečnou dřinu a vy se čím dál častěji přistihnete, že tam už chodíte jen tehdy, když fakt musíte. 

Udělali jsme si tedy z pořádku v dětských pokojích u nás ve Vingu téma měsíce a prozkoumali ho ze všech stran. A máme dobrou zprávu. Pořádek může být trvalý a často k tomu stačí jen pár organizačních změn. Tak si udělejte hrnek kávy nebo čaje a pojďte si vybrat, který z našich 18 tipů u vás v dětském pokoji zkusíte. 

 

 18 tipů pro pořád uklizený dětský pokoj 

 Co poslouchat

VZTAHOVÉ ZEMĚTŘESENÍ PO NAROZENÍ DÍTĚTE

Tenhle rozhovor dvou psychologů vaše problémy nevyřeší, ale dost možná vám hodně uleví. Uslyšíte totiž, že to, co se děje u vás doma, je nejspíš v rodině s malými dětmi úplně normální. O takzvaných rodičovských pastech si povídá v pořadu Deníku N psychoterapeut Honza Vojtko a psycholožka Vlaďka Bartkáková. Doporučujeme všemi deseti.

unnamed (5)

 Poslechnout

 

Co vyzkoušet

NEKUPUJTE HRAČKY. PŮJČTE SI JE Z ONLINE PŮJČOVNY

Představte si, že doma máte jen pár hraček a vaše děti je fakt mají denně v ruce. Jak toho docílit? Přestaňte hračky kupovat a začnete si je půjčovat. Vyberete si je online jako v e-shopu, přijdou vám zásilkovnou ale za 2 nebo 3 týdny je zase vrátíte a stát vás to celé bude jen pár korun. Více o půjčovně hraček v tomto rozhovoru.

unnamed (2)

 Zjistit více