Grilovací sady nářadí

Grilování je pro spoustu z nás velké hobby. Posedět s přáteli nebo s rodinou a dopřát si bohatý gurmánský zážitek, to patří k představě léta. A když se mi naskytla možnost otestovat grilovací sady od Vingo.cz, měl jsem velkou radost. A jestli jste stejní nadšenci do grilování jako já a uvažujete o vlastní grilovací sadě, nenecháte si ujít následující řádky...

Velká grilovací sada nářadí

Začnu s velkou grilovací sadou - protože, co je velké, je dobré. A zde to platí dvojnásob. Délka rukojetí je úctyhodná - cca 30 centimetrů. Někdo řekne, že to se vůbec nedá použít, ale opak je pravdou. Pokud grilujete na otevřeném ohništi nebo potřebujete větší odstup z důvodu velkého sálavého tepla, pak je tato sada ideální volbou.

Zkušenosti s velkou grilovací sadou, aneb šéfkuchařem za pár minut...

Masivní rukojeti jsou tvarované a výborně se drží. Dílenské zpracování je u mne na jedničku, nebál jsem se "pořádně zabrat" a užil jsem si být šéfkuchařem...
Pracoval jsem na kamenném grilu s velkou deskou. Obracečka perfektně klouže po kameni a její šířka umožní zvednout a otočit celkem slušnou "flákotu masa" na jediný pohyb. Kromě univerzálního ostrého kuchyňského nože určitě oceníte nůž s vidličkou jsou ideálním doplňkem - když je něco potřeba rozříznout nebo odříznout hotovou část. Štětka na potírání je masivní, udrží na sobě dost šťávy s kořením při přenosu z misky. Kleště pak u mne hrály prim při otáčení zeleniny a okurek - lze je samozřejmě použít i jinak, ale to musíte už vyzkoušet sami...

Praktičnost celé sady

Velká grilovací sada je v praktickém kufříku, ve kterém je místo na přenos několika drobností - snadno lze uvnitř ponechat například oblíbená koření a mít tak vše připraveno po skončení grilování na další použití.

 Grilovací sada velká - VINGO.cz - testování v exteriéru

Udělejte si grilování jako šéfkuchaři. S velkou grilovací sadou si to užijete...

 

Malá grilovací sada nářadí

Malou grilovací sadu jsem použil u grilu s uhlíky. Sada je v proutěnném obalu s madly a lze ji rozložit do roviny. Nástroje jsou pěkně při ruce a zbytek prostoru lze použít jako pomocnou odkládací plochu.

Zkušenosti s malou grilovací sadou, aneb grilujte rychle a efektivně

Práce s nástroji je velmi jednoduchá. Vidlička je dostatečně ostrá (špičatá). Kleště se pohodlně drží a nevyžadují zbytečně velkou sílu při použití. Obracečku jsem na drátěném podkladu nejvíce používal jako pomocnou lopatku ke kleštím a vidličce. Délka rukojetí je menší než u velké grilovací sady a umožňuje na malých grilech rychlé a přesné pohyby. Celkově jsem opět ocenil kvalitní dílenské zpracování jednotlivých nástrojů a příjemnou ergonomii rukojetí.

Co by se Vám mohlo ještě líbit na malé grilovací sadě?

Velká výhoda je očko s řemínkem na konci u obracečky a vidličky, které umožní zavěšení nástrojů přímo u grilu. Není nutné se pak "narychlo" natahovat pro vidličku někam za sebe na stůl atp.

Po skončení práce a očištění nástrojů se malá grilovací sada pohodlně složí a zůstává připravena na další použití.

Grilovací sada malá - VINGO.cz - testování v exteriéru

Tak tady jsem se opravdu vyřádil a využil přírodní pařez jako stůl, což bylo náležitě oceněno...