Odpočinková zahrada na balkoně

Zelené zákoutí na Vašem balkóně

Otevíráte dveře od balkonu a první pohled směřuje do příjemné zeleně. Místo plastů přírodní materiály a květiny - prostě odpočinek pro oči, posezení ve vlastní zahradě na balkoně nebo na terase... Ideál, ke kterému se chci postupně dopracovat. Pokud i vy řešíte stejný úkol, můžete využít tuto sérii jako inspiraci. A nyní již "hurá" do přírody...

 

Proč jsou přírodní materiály tak oblíbené?

Přírodní materiály jsou výborným prostředkem, jak udělat Váš balkon nebo terasu svěží a elegantní. Vytvořte si v každodenním shonu života svůj prostor k relaxaci. Využijte přírodních materiálů od Vingo.cz. Pro začátek nám ideálně poslouží šedý balkónový truhlík.

Sedy_balkonovy_truhlik_VINGO_JY2014-214S-1

Šedý balkonový truhlík VINGO.cz

 

A proč jsem si zvolil právě tento truhlík?

Truhlík je tvořen z proutí a jeho neutrálně laděná barva se hodí prakticky do všech prostor. Závěsné háky jsou tvarovatelné podle potřeby a šíře balkonového zábradlí. Do truhlíku jsem vložil mírně vzrostlé sazenice rajčat - lze samozřejmě použít i jiné rostliny a truhlík jsem zavěsil.

Tvarování držáku mi zabralo cca 2 minuty. Před zahájením tvarování (pokud jej budete vůbec potřebovat) doporučuji drobné zamyšlení. Já osobně mám rád truhlíky, které jsou nahnuté směrem do balkonu, tvarování jsem tomu tedy uzpůsobil a následně truhlík zavěsil. Pro inspiraci vám přikládám fotografie.

IMG_20170611_182959

Šedý balkonový truhlík od VINGO.cz - zavěšený na zábradlí

 

A teď už to slyším - doslova jako na pranýři - tak zeleň jo? A co tam dělá ten plastový větrník? Inu, musel jsem udělat kompromis - těm velkým dětským očím to prostě nemohu udělat, takže tak... Ale aby jsme měli pořádek - druhý kout balkonu bude můj - to si zamlouvám...

TIP: Hledáte inspiraci? Ideální jsou v tomto ohledu terasy a balkony u našich jižních sousedů - v Rakousku. Zde je používání truhlíků na balkonech téměř národním zvykem.

A co dál?

Sledujte moji proměnu balkonu v dalším článku. Ukáži vám (a teď doufám, že mne Martin ani Martina nebudou kamenovat za vyzrazení :-) ), i několik horkých novinek do horkých letních dnů a jak s nimi zútulnit celý balkon (pardon - můj druhý kout).

 

                                                                                                                      Martin P. alias Mates (IT podpora Vingo.cz a tester produktů)