Proutěný koš na dřevo: Využijte sílu přírodního materiálu

 

Hromada třísek kolem krbu po každém přiložení. Znáte to i vy? Přestaňte nosit dřevo v rukou, plastové bedně nebo papírové krabici a pořiďte si koš na dřevo. Na internetu najdete stovky možností. My ve Vingo jsme dali přednost proutěnému koši. Pojďte se s námi podívat, proč je tento materiál minimálně stejně spolehlivý jako kov.

Proutí je pevný materiál. Opravdu

Proutěný koš na dřevo dokáže unést nejen třísky na zátop a drobnější špalíčky, ale i velká a těžká polena. Není to tedy žádná hračka nebo výstavní kus, na který by se doma jen prášilo. Jednotlivé typy košů se svou nosností trochu liší. Každý z nich však můžete naložit dřevem až o hmotnosti 20 kilo . Samotný materiál má kromě pevnosti ještě jednu výhodu – je lehký. Snadno ho tedy unese i dítě nebo starší člověk.

Věděli jste, že naše koše na dřevo jsou ručně pletené? 

Právě tento způsob výroby zajišťuje koši jeho pevnost a spolehlivost. Proto pokud uvažujete právě o proutí jako vhodném materiálu pro krbový koš, vsaďte na ruční výrobu. Naopak se vyhněte košům z tržnice. Svou životností ani kvalitou se ručně pletenému koši nemohou vyrovnat.

 Koš na dřevo jako nový? Za pár minut

Na každém z košů čeká šikovná rukojeť příjemná na dotek. Díky tomu se dá dřevo vedle krbu nejen hezky naskládat, ale rovnou i přenést z kůlny nebo garáže. Chodit dvakrát rozhodně nebude třeba, a to díky dostatečnému objemu od 15 l do 35 l. Líbit se vám bude také snadná údržba koše. Stačí jej čas od času jen otřít vlhkým hadříkem, jinou péči nepotřebuje

Pěkný pomocník, který dýchá přírodou

Koše na dřevo od Vingo jsou vyrobené z kvalitního proutí  – žádný plast, napodobeniny přírodních materiálů ani nekvalitní proutí. Díky tomu jsou nejen hezké, ale také nádherně voní. Některé z nich jsou navíc vybavené vnitřní textilií, která brání propadnutí prachu i těch sebemenších třísek. Vybrat si můžete hned z několika barev. Ale nebojte se, ani koše bez textilní výplně nenechají na podlaze spoušť.

Koše na dřevo z vingo.cz voní přírodou, ne chemií.

Tip: Koš na dřevo je také skvělý dárek. Nejvíc mu to bude slušet s velkou červenou mašlí kolem ucha. Přidat do něj můžete i nějakou dobrotu nebo lahev, ale parádní je i sám o sobě. Prohlédněte si všechny koše na dřevo a vyberte si ten, který bude vedle krbu nebo kamen vypadat nejlépe.

kose na drevo - kompilace

Koše na dřevo různých barev, tvarů a velikostí. Vyberte si ten, který se vám líbí nejvíce.