Připravte svůj domov na září

unnamed (1)

 

Jakmile přijdou chladná rána, tak ten pocit nejde zastavit. Rozpálené léto se láme v polétí a prázdniny začínají být nepříjemně krátké. Jak nad tím nesmutnit a radši se na ten přechod z bezčasí zpátky do rutiny připravit?

3 tipy na přechod z prázdnin do září

#1 NAPLÁNUJTE SI JEDNO MALÉ VYLEPŠENÍ INTERIÉRU

Ať se po měsících na zahradě začnete domů postupně víc těšit. Může to být nově uspořádaný koutek na čtení či fotostěna z vašich radostných momentů na zeď v kuchyni. Nebo třeba nově vybraný barevný akcent do obýváku, který na pár místech zopakujete

 

#2 PROMYSLETE, JAKÉ CHCETE MÍT BĚŽNÉ DNY

Zatímco dovolenou často do detailu plánujeme, tak běžnými dny se necháváme doslova vláčet. Přitom právě ty tvoří většinu našich životů. Teď je ideální čas to změnit. Naplánujte si jejich tempo. Představte si, jak má příští školní rok u vás doma vypadat. Jak moc chcete být někde na čas a kolik organizovaného programu vám a vašim dětem vlastně vyhovuje. Možná letos uberete počet kroužků nebo si vyjednáte pozdější příchody do školky či do práce, protože milujete klidná rána :-).

 

#3 POSAĎTE SE DO DĚTSKÉHO POKOJE

Příští kafe nepijte na terase ale dejte si ho na zemi v dětském pokoji. Opravdu. Rozhlížejte se přitom kolem a nechte proudit pocity i myšlenky. Vaše děti se brzy přesunou ze stanů, kánoí a karavanů zpátky sem. Jak to tady na vás právě teď působí? Šlo by něco zjednodušit, líp uložit nebo rovnou vyhodit? Nebo tady něco úplně chybí? 

V uspořádaném pokoji se dětem líp žije a nás dospělé průchod kolem konečně přestane děsit :-)

 

Jak může příprava dětského pokoje vypadat? 

Vyklidit všechno malé, dosloužilé a nesezónní oblečení

Projít hračky a knihy a nechat jen ty funkční a momentálně používané. Zbytek může jít do krabic a čekat, jestli někomu bude chybět.

Stanovit si spolu s dětmi omezený počet výkresů a nálezů a zbytek průběžně redukovat

Zařídit či znovu zútulnit studijní koutek

 

Náš tip: Možná vám díky tomu v dětském pokoji vznikne prostor na něco nového a krásného.❤️

 Vybavit pokojíček 

 

Oblíbené kousky pro děti


Otvírací stolek a židle (Od 1 roku do 10 let)

 Prohlédnout 

To chci