Pestrobarevné podzimní dekorace

Letničky za okny už mají své nejhezčí chvíle za sebou. Truhlíky na okenním parapetu už tak nezáří záplavou květů. Co s tím? Řešení je více než snadné. Všude kolem nás podzim vybarvuje přirodu do žlutých, rezavých a červených barev, dozrávají poslední plody, které se spolu s podzimními květinami mohou stát vkusnou dekorací našich domovů. Zkuste si najít chvilku, vyražte do nedalekého lesa, parku za domem či své zahrádky a přineste si kousek té podzimní rozmanitosti domů

Materiál si sami nasbírejte

Pro podzimní dekorace se skvěle hodí pestrobarevné listí, spadané žaludy, kaštany, větvičky s šípkovými plody, stále zelený mech, šišky, kukuřičné klasy včetně šustí, březová kůra, kamínky a další přírodní materiály, které vám příroda při procházce nabídne. Snadno z nich pak s trochou fantazie vytvoříte osobité dekorace.

Máte již dostatek přírodnin a teď přemýšlíte, jak s ním naložit? Skvělým pomocníkem k ruce vám bude proutěný truhlík nebo košík, do kterého vše snadno naaranžujete. Také jsme to vyzkoušeli a přikládáme malou inspiraci.

lucerna schodySedy_balkonovy_truhlik_VINGO_JY2014-214S-1

 Truhlíky z barveného proutí nebo kořene skvěle doplní vaše dekorace. Svíčka v proutěné lucerně netradičně osvětlí schodiště při soumraku.

Volíte spíše něco jednoduššího?

Také byste si rádi vyzdobili svůj dům, byt nebo třeba jen vchodové dveře dekorací s podzimní tématikou? Nechcete se však pouštět do “větších akcí”, když jste to nikdy před tím nedělali. A mimo jiné jste si z procházky přinesli jen pár do žluta zbarvených lístků, větvičku s šípky a nějaké podzimní kvítí. Říkáte si, že na truhlík to určitě stačit nebude. Nevadí, můžete zvolit minimalistický styl a nechat tak vyniknout předmět, který jen jemně doladíte. Tak jako v případě věnečku z neloupaného proutí, který visí na našich dveřích.

12910-4_prouteny-venec--rozmery--cm--40x5

Proutěný věneček, který zdobí dřevěné dveře

 

Památka všech věrných zesnulých - Dušičky

Druhého listopadu si všichni budeme připomínat své zesnulé. Nezapomeňte rozsvítit světýlko na hrobě svých blízkých. Již tak typický věnec ze smrkového chvojí zkuste tento rok vyměnit třeba za dřevěné srdce, do jehož středu vymyslíte jen decentní aranžmá.

10958_10958-lucerna-seda

 Lucerna se skleněnou výplní