3 tipy pro nejkrásnější měsíc v roce

Červen je jako takový super pátek. Namísto dvoudenního víkendu před sebou ale máme celé léto. A s ním i spoustu plánů, nápadů a těšení se. Na koupání, na ovoce, na zahradní sešlosti i výlety.

 

3 tipy, co dělat, než to vypukne

 

 

#1 VYCHUTNEJTE SI NEJDELŠÍ DNY V ROCE

Slunce teď vychází o 3 hodiny dřív než v lednu a zapadá o 4,5 hodiny později. To je skoro 8 hodin světla navíc každý den. Vychutnejte si je. A případně i oslavte. 

Slunce si zaslouží naši úctu a lásku za to, co pro nás lidi všechno znamená. Přitom je z něj dnes málem nepřítel, před kterým se musíme schovávat, natírat chemikáliemi a dávat si kryty z plastu na oči," píše Eva Francová neboli Kuchařka ze Svatojánu v jednom ze svých textů o oslavách slunovratu. Pokud se k nim chcete letos připojit, tak 21. 6. bude ten čas.

 

 

 

#2 PŘEJEZTE SE JAHODAMI

Nemusíte se nutit je mrazit ani zavařovat, stačí si je pořádně užít teď a tady. Nikdy jindy totiž jahody nebudou tak sladké a voňavé jako v těchto dnech. Pokud je letos vaším heslem jednoduchost, dejte si je prostě jenom tak obyčejně do pusy. Pokud se cítíte navíc, zkuste tyhle tvarohové knedlíky podle legendární Kuchařky pro dceru. Zaručeně se povedou a za půl hodiny budou na stole.

 

 

 

 


 

#3 VYTVOŘTE SI DOMA SVÉ UKLÍZECÍ MINIMUM

Má to logiku, ale stejně to na začátku léta vždycky znovu překvapí: Čím víc jsme venku, tím míň stíháme doma. Za chvíli se tak všude hromadí nevybalené tašky, našpiněné oblečení, nedojedené svačiny nebo zvadlé kytky. Jak tomu předcházet? Mrkněte na naše návyky pro uklizený domov.

 

 

 

 

 Pergola, kterou rozbalíte a sestavíte jako lego
Žádné shánění tesaře, složité domlouvání ani měsíce čekání.

Plníme sliby. Máme pro vás první dřevěné pergoly, které objednáte a pár dní na to máte u domu či v zahradě.

Ať už jako místo pro grilování nebo třeba stání pro auto.


Vše si smontujete sami. Ve 2 lidech za 2 hodiny. Testovali jsme to na naší vlastní terase.

Jednotlivé díly jsou totiž od našeho truhláře připravené tak precizně, že do sebe zapadnou podobně hezky jako kostičky lega.

A díry pro šrouby máte už také předvrtané.

V oblíbených rozměrech a za dostupnou cenu