3 tipy na knihy o bydlení a domově

4. týden doma a nejistota, jak to bude s pandemií a karanténou dál. My vás ale nebudeme strašit ani deptat. Naopak vás chceme potěšit. Prolistovali jsme vlastní knihovnu a našli v ní tipy hned na tři knížky, které vám to teď doma zpříjemní.

Tak si udělejte něco dobrého k pití a jdeme na to.

pasted image 0

 Kniha 1. : Domov jako talíř

 (Olga Bušková a Bára z Nikolajky)

 Krásně ilustrovaná kniha pro tvoření domova, která bydlení přirovnává k jídlu. Musí vám chutnat i vonět, ale nesmí být přeplácané. Knihu přečtete za dvě hodiny u kafe, dalších několik dní vám ale budou jednotlivé tipy ležet v hlavě. Spustí ve vás totiž sérií nápadů, co doma jak vylepšit. Ať jde o reorganizaci úložných prostor, praktičtější uspořádání v kuchyni nebo třeba tipy pro vylepšení ložnice a dětských pokojů.

 unnamed (2)

 Malá ochutnávka z knihy:

,,Obývací pokoj je jako hlavní chod. Největší, nejútulnější, nejpohodlnější a nejvíce využívaný pokoj. Prostě taková jeskyně pohody, která je životně důležitá pro správnou atmosféru v domácnosti. Je to nejen centrum rodinných aktivit, ale také místo, kde je možné zapomenout na napětí každodenního života a kde se všichni mohou uvolnit a těšit se ze vzájemné společnosti v příjemné energii. “

 unnamed (1)

 

Kniha 2. : Útulný domov s rostlinami

(Ian Drummond, Kara O’Reilly)

Příručka pro všechny, kdo si chtějí s jarem domů vpustit více přírody. Objevíte v ní svět pokojových rostlin a bohaté možnosti jejich kreativního aranžmá. Jen pozor, možná vás to pohltí. To znamená, že ještě než dolistujete nakonec, začnete po bytě zběsile stěhovat květiny sem tam a nebo jim alespoň na eshopech vybírat nové a nápadité květináče.

unnamed (1)

 Jeden tip z knihy: 

 ,Přiveďte vnějšek dovnitř. Konkrétně umístěte rostliny k oknům a ke dveřím, abyste mezi prostory vytvořili přirozenou komunikační linii.”

 unnamed

 

Kniha 3. : Štastný domov pomocí Feng Šuej

(Lada Skulilová)

Praktická kniha české architektky, která doporučuje zásahy čínské filosofie Feng Šuej do prostoru tak, aby působil maximálně příjemně. Drží se přitom čínské filosofie Feng Šuej, která říká, jak tvary, barvy, materiály i kompozice v našich bytech ovlivňují dennodenní pocity a prožitky. V knize získáte tipy pro vylepšení vstupu do domů, kuchyně, ložnice či zahrady.

 unnamed

Jeden tip z knihy:

,,Míří na vaši postel z boku či zepředu dveře? Vytvořte mezi svou ležící postavu a vstup do ložnice vhodnou bariéru, která zastaví proud energie chi ode dveří. Může to být stojan na oblečení, komoda či paraván.“

pasted image 0 (1)

Dřevěné a bambusové rolety zde

Snímek obrazovky 2021-05-07 161737

Jste již jedním z našich 23 253 odběratelů newsletteru? Pokud ne, stačí pouze níže vložit vaši emailovou adresu a už vám nic neunikne.